Information

Information ang. Covid-19

Hej sektionen!
Här kommer lite information om nuläget kring Covid-19, och hur det påverkar studier och sektionens verksamhet samt vart ni kan läsa mer.

Information från KTH:
Tillträde till lokaler:
”Med anledningen av regeringens uppmaning den 17 mars kommer alla KTH:s lokaler, på alla campus, från och med onsdag 18 mars att vara låsta och inte tillgängliga för studenter. KTH är fortsatt tillgängligt via ordinarie digitala kanaler, telefon och post.”

Detta innebär även att Sektionslokalen Gråttan inte är tillgänglig för studenter tills vidare.

Undervisning och tentamen:
”Att säkra studenternas utbildning är just nu högsta prioritet för KTH. Utbildningen måste fortgå, om än i ändrat format. Läsperiod 4 startade som planerat måndag den 16 mars. Avsteg från kursplan kan komma att göras under läsperiod 4, till exempel avseende undervisnings- och examinationsformer samt schema. Undervisning och examination ska genomföras på distans. Ett omfattande arbete pågår på KTH med att genomföra detta så snart som möjligt.”

Läs mer på om detta på KTH:s intranät

Sektionens Verksamhet:
Styrelsen och alla sektionens nämnder och föreningar har tillsammans diskutera hur vi ska göra med sektionens verksamhet. Vi kom alla överens om att ställa in all fysisk verksamhet tillsvidare. Vi uppmuntrar dock till att ha digitala möten och event!

Vi arbetar för att ta fram digitala plattformar där man kan umgås, och sektionens nämnder & föreningar diskuterar även hur man kan göra olika digitala event för att fortsätta med sin verksamhet.

Nämnderna kom med ett förslag att göra ett “Tips och trix under coronatider” med information om hur man kan tänka med SSSB och CSN men även förslag på hur man kan umgås digitalt! Mer information kommer på hemsidan under veckan.

Aktuell information:
* Information från KTH
* Information från THS
* Information från SU
* Information från Folkhälsomyndigheten
* Information om coronaviruset generellt från Krisinformation
* Information från CNS

Ta hand om er & varandra och kom ihåg att tvätta händerna!

Hälsningar
Styrelsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *