CL Future, Sektionen

Victor Ahlberg om CL Future

Att gå i fyran och närma sig ex-jobb och arbetslivet är inte alltid lätt. Nedan kan ni läsa om hur Victor Ahlberg från CL14 försöker få svar på alla frågetecken genom att vara med i vårt alldeles egna mentorskapsprogram – CL Future.

God läsning!
_________________

Hallå!

Det var en smått nervös (läs panikslagen) CL-student i årskurs 4 som i höstas skrev upp sig på CL Future. Den gamla klyschan ”ta det lugnt, du har all tid i världen att komma på vad du ska göra efter studierna” hade sedan länge känts mer som ett ångestdämpande preparat än en sanning. I mentorskapet såg jag därför en god chans att aktivera mitt handlingsförlamade sinne. Detta är en liten uppdatering kring vad som hänt sedan dess.

Sedan jag parades ihop med min mentor har vi hunnit med en kick-off och ett möte därefter. För egen del känns det som att jag inte kunde fått en bättre matchning. Mentorskapet är precis det jag hoppades på och mer därtill. Det bästa är kanske att jag får ställa alla dumma frågor jag kan komma på. Hur är det att jobba jämfört med att plugga? Hur hamnade du där du är idag? Hur kan jag tänka inför ex-jobbet?

Jag känner att vi har hittat en god balans mellan det lättsamma och det seriösa. Ibland småpratar vi bara om hur det går i plugget eller på jobbet och ibland diskuterar vi konkret om vad som utmärker ett bra CV. Ambitionen är att träffas en gång i månaden och till varje möte har vi tilldelat mig en uppgift. Det kan handla om att se över CV:t eller titta på tidigare ex-jobb för att få idéer om vad jag själv skulle vilja göra. Detta blir sedan utgångspunkt för nästa träff.

Hur summerar jag då mentorskapet såhär långt? Är nu äntligen all framtidsångest som bortblåst? Nja, det vore att ta i. Dock har mentorskapet gett mig en stadig kontakt i det ack så skrämmande livet efter studierna. Jag ser livet som en serie bananskal och CL Future har hjälp mig av åskådarläktaren och gjort mig till huvudperson i mitt eget liv. Jag kan nu säga att jag är mindre rädd för att halka framåt.

Allt gott!
Victor Ahlberg, CL14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *